Английская кухня
В октябре у нас состоялся необычный урок английского языка: дети приготовили угощения из тыквы, записали рецепты на английском языке, дегустировали, угадывали, чьё это блюдо, делились секретными ингредиентами на английском языке. Вкусно, полезно, интересно,познавательно!
А самое главное, что мы учимся через практические вещи говорить, читать, взаимодействовать.
Спасибо за проект мисс Кэтрин и всем нашим родителям!
pumpkin - vegetable oil –ginger - cornstarch – walnuts – flour - tablespoon – teaspoon – pastry - whipping cream – chopped –crust pie - а вам известен перевод этих слов? Без них никак не разобраться на английской кухне.
Fresh Pumkin Pie: 1. Cut pumpkin in half, and remove seeds. Lightly oil the cut surface. Place cut side down on a pan lined with foil and lightly oiled. Bake at 325 degrees F (165 degrees C) until the flesh is tender when poked (протыкать) with a fork. Cool until just warm. Scrape the pumpkin flesh from the peel . Either mash , or puree in small batches in a blender.
2. In large bowl , blend together 2 cups pumpkin puree, spices, and salt. Beat in eggs, honey, milk, and cream. Pour filling into pie shell.
3. Bake at 400 degrees F ( 205 degrees C) for 50 to 55 minutes, or until a knife inserted 2 sm from edge of pie comes out clean. Cool on a wire rack.